Предизвикателства

VIDEO

Рубриката „Предизвикателства“ се появи вследствие на намерението ми да достигна до повече хора, без да се ангажираме с конкретен час и разписание. Убедена съм, че с времето задачите ще се превърнат в своеобразни уроци, чрез които и двете страни ще научим по нещо ново и ценно и това много ме радва.

*Задачите са подходящи за тези от вас, които сте учили английски. Ако изобщо не сте се захващали или не сте стигали по-далеч от азбуката, по-добре е да започнете с Онлайн курс по английски език

Как са подредени задачите в „Предизвикателства“ ?

1. Задачите са разделени на нива
1.1. А1 – съвсем начинаещи (ученици, които имат основни , но несистематизирани познания)

1.2. А2 – малко напреднали (ученици, които са учили английски, но имат много пропуски)

1.3. B1 – средно напреднали (ученици, които са наясно с голяма част от граматиката, но имат пропуски и срещат трудности в прилагането й)

1.4. B2 – с познания над средното ниво (ученици, които имат солидни знания на теория, но все още не успяват да ги приложат на практика)

1.5. C1 – напреднали (ученици, които нямат нужда от попълване на кой знае какви пропуски, а са тук, за да се забавляват с английски и да „погъделичкат“ самочувствието си)

2. Във всяко ниво има N на брой задачи (тоест, няма краен брой, тъй като разнообразието от дейности е огромно).

2.1. Всяка задача е с номер (Task No. 1, Task No. 2, и т.н.)

2.2. Всяка задача ще бъде изпращана в съответния понеделник (след получено заплащане) в електронната ви поща.

2.3. Срокът за изпълнение на всяка задача е 14 дни (две седмици), тъй като повечето от вас са работещи, а моята цел е не да се отказвате поради липса на време.

Пример: В понеделник изпращам задача №1. Можете да я направите през първите 7 дни, а можете да я направите и в следващите 7. В началото на втората седмица обаче получавате задача №2, която можете да направите по време на втората седмица, или по време на третата седмица. И така нататък.

2.4. ВАЖНО УСЛОВИЕ: Отговор на задачата ще чакам до 14 дни след изпращането й (в имейла ще имате датите написани). Ако закъснеете, към тази задача ще получите само верните отговори, без допълнителни разяснения!

2.5. Задачите ще бъдат изпращани и решенията им получавани само в електронна поща.

2.6. Моля отговорите на всички задачи да бъдат изписани с цели изречения. Отговор, тип: 1. good, 2. speak, 3. walk, НЕ Е ПОЛЕЗЕН основно на Вас. Ако смятате да отговаряте по този начин, няма смисъл да си губите времето.

Пример на отговор, който искам да ми върнете:
Задача: попълнете празните места с подходящ глагол в съответната форма.

speak, walk, teach
Вие пишете цели изречения:

1. My mother teaches English.

2. John speaks English better than Paul.

3. They don’t walk to work.

Можете да пишете отговорите си в текстов файл или четливо на ръка. Да, така и аз, и вие ще имаме много работа, но ползата ще е безспорна!

2.7. Задачите основно са разделени на такива за
– писане – кратки дискусии, мнение, отговор на въпроси
– четене – текстове от различни жанрове
– слушане – текстове, свързани с ежедневието и с любопитни факти
– граматика – спрямо съответното ниво
– лексика – идиоми, фразови глаголи, синоними и мн.др.
Всеки месец ще получавате по 4 разнообразни задачи.

2.8. След като завършите задачата и ми върнете отговорите, в рамките на две седмици (на практика се надявам да е по-къс периодът, зависи от броя на участниците) ще получите от мен коментар + теория (в писмен или аудио/видео формат)  ако наблюдавам системни грешки. Затова и написах в началото, че най-вероятно комуникацията ни ще се превърне в своеобразно преподаване, така че вие не само ще правите упражнения, но ще имате възможност да разберете къде сте сгрешили и защо; какви пропуски имате и как да ги коригирате.

2.9. Задачите са платени. Цената включва 4 задачи + обратна връзка. Запитване за цена можете да направите на desi_vn@abv.bg

2.10. Минималната сума за предплащане е цената за 4 (четири) задачи.

Как можете да се възползвате от задачите в Предизвикателства“?

1. Изпратете ми имейл с информация за кое ниво искате да получавате задачи: A1, A2, B1, B2, C1.

2. Ако условията Ви удовлетворяват (цена и всичко описано дотук), щом получа заплащане и настъпи понеделник, ще получите Task №1.

3. Ако решите да прекъснете работата по задачите, в който и да е момент от месеца, ще получите всички предплатени такива + корекция от моя страна на всички изпратени отговори.
Пример: ако сте заплатили за един месец, ще получите Task №1, 2, 3, 4. Ако сте направили само задачи 1 и 2, за тях ще получите обратна връзка. Останалите задачи, ако не бъдат изпратени в съответния срок, ще получат само верни отговори (при желание от ваша страна).

4. Ако решите отново да подновите заниманията, можете да продължите със задачите, които следват (например с Task № 5), а ако искате, можете да започнете отначало.

Моля, обърнете внимание на следното. Заплащането не е за самите задачи (можете да откриете безброй безплатни в интернет), а за проверката на вашите отговори и индивидуалните разяснения, които ще получите.

5. Ако с времето прецените, че нивото, което сте избрали е прекалено лесно/трудно за вас, спрете и изберете по-високо/ниско ниво. Можем да уточняваме в крачка абсолютно всички въпроси, които ви вълнуват. Чувствайте се свободни да ми пишете, а аз ще отговоря веднага щом мога.

Успех and have fun!

*Изпращането на задачи ще започне от 04.10.2021г. (понеделник).