User Avatar
Uncategorized

Writing Task No.3

17 Days
All levels
5 lessons
0 quizzes
0 students

Здравейте, любители на писането! Добре дошли!

Очакват ви моменти на прозрения, учене, малко препятствия по пътя, но и на вдъхновение и открития. Сигурна съм, че всеки от вас ще намери своето полезно знание и ще развие умения, които си мислите, че все още нямате. Това, за което искам да ви помоля, е да не се отказвате! В никакъв случай.  Намалете темпото, намалете количеството написано всеки ден, но продължавайте. Уверявам ви, резултатите ще ви изненадат и си заслужават. А аз ще съм до вас на всяка стъпка.

Ако все пак сте се съгласили с мен и спазвате реда на задачите, вероятно вече сте по-уверени в изказа си и сте по-умели разказвачи. Често ни се иска да преразкажем нечия история, да предадем нечии думи, да обясним. Тази задача не случайно е на трето място. Когато разказваме виц или история, използваме или сегашни, или минали времена – точно тези, които упражнихте в Задача No.1 и Задача No.2.
Искате да разказвате, а нямате нито публика, нито обратна връзка. Заповядайте!
Преразказът на един текст, еднократно, със сигурност няма да даде кой знае какъв тласък на приключението комуникация на чужд език, но, първо – е малката начална стъпка, след която ще направите още много, и, второ – можете да поръчате една и съща задача колкото пъти имате нужда.    

Предстои ви да пишете по Задача No 3. Всичко необходимо е описано в заданието. Ако имате нужда от уточнение, пишете ми на: desi_vn@abv.bg.

Достъпът до задачата ще е активен 17 дни.

След задачата имате бонус – теория + упражнения за непряка реч. Той е за най-любознателните и разполагащи със свободно време. Решите ли да направите упражненията,

има голяма вероятност повече да не срещнете трудности с трнасформирането на пряка в непряка реч.

ВАЖНО!
За да мога да проверявам писмените ви отговори, ми е необходимо да наберете текста в текстов файл и да ми го изпратите на: desi_vn@abv.bg.

Ако предпочитате да пишете на ръка и да ми изпратите снимки, цената ще е малко по-висока, тъй като ми се налага да преписвам текст + корекции. Пишете ми и ще уточним подробностите.

error: Content is protected !!